Cui ii e pofta de un mic-dejun sanatos? Pentru astazi va recomand…

Buna dimineata,

Am inceput o noua saptamana. Sper ca plina de energie si cu planuri marete. Afara-i tare frig, iar copacii par sa poarte haine de cristal, cu toata gheata care i-a acaparat. Oricum, inainte sa iesim in ger, spre birou, propun sa servim un mic-dejun care sa ne ofere o sursa de energie pe cinste.

Cum v-am obisnuit pana acum, vorbim despre un mic-dejun sanatos, cu un aport caloric redus, dar bogat din punct de vedere nutritiv. Desigur, este reteta unui mic-dejun rapid, care sa nu va rapeasca prea mult timp, pentru ca stim cu totii cat de grabite sunt diminetile.

Sa nu mai lungim vorba si sa vedem despre ce este vorba.

Recomandarea mea pentru dimineti pline de energie: oua posate pe pat de rucola, somon afumat si avocado

Suna bine, nu-i asa? Credeti-ma, pe cat suna de bine, pe atat este de sanatos si gustos.

Pentru prepararea acestui mic-dejun avem nevoie de urmatoarele ingrediente, nu foarte multe:

  • 1 ou
  • sare
  • 1 avocado
  • 30 g somon afumat
  • 1 lamaie
  • rucola
  • 1 lingura de otet alb
  • piper proaspat macinat

Si aici se incheie lista de cumparaturi. Acum sa vedem cum pregatim acest mic-dejun plin de gust si culoare!

Cum preparam ouale posate pe pat de rucola cu somon afumat si avocado

Cat ai zice „Pofta buna!”, atat de repede se prepara acest mic-dejun.

Se ia o tigaie adanca sau o oala mica, in prima faza. Se umple cu apa, dupa care se adauga otetul si se aseaza pe foc. Trebuie doar sa fiarba putin, nu astepta pana clocoteste. Intre timp ocupa-te de pregatirea farfuriei. Aseaza frunzele de rucola spalate bine inainte. Pe deasupra ei stoarce sucul unei lamai si, facut franjuri, presara si somonul. In etapa penultima se taie si avocado-ul felii si se aseaza frumos peste somon si rucola. Pentru un gust fresh, se mai stoarce putina lamaie pe deasupra.

Intre timp, apa trebuie sa fi inceput sa fiarba usor. Asa ca se ia oul, se sparge si se toarna cu grija si rabdare in apa care fierbe. Cu o lingurita amesteca-l cu mare grija. Trebuie doar sa-l rotesti, nu sa-l „bati” ca la omleta/ taieteii clasici de oua. Oul trebuie sa-si pastreze forma, in timp ce, practic, fierbe in apa fierbinte.

Daca vi se pare dificil din ce am explicat eu, haideti sa vedem un tutorial video, care propune o metoda foarte asemanatoare:

Cand albusul si galbenusul oului arata ca la un ou ochi facut in tigaie, este gata! Se ia cu o paleta din tigaie si se aseaza pe deasupra celorlalte ingrediente. Oul va fi moale la mijloc, iar cand il vei intepa cu furculita va da o savoare aparte intregii farfurii.

Si uite asa, aveti parte de un mic-dejun absolut delicios, atragator prin culorile vii, dar care are grija si de sanatatea si silueta voastra.

O saptamana plina de reusite va doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *