Ciocanele de pui cu legume

Buna dragelor,

Astazi va propun un meniu de pranz delicios si plin de sanatate. Titlul cred ca deja m-a dat de gol- este vorba despre o reteta de ciocanele de pui cu legume. Un deliciu, de te lingi pe degete, nu alta!

 

Reteta

Sa-ti spun de ce ingrediente ai nevoie pentru prepararea acestei retete:

  • 1 dovlecel potrivit in marime
  • 2 ardei capia
  • 1/2 de vanata
  • 1 morcov
  • 8 ciocanele
  • 250 ml apa
  • 4 lingurite ulei de masline
  • o lingurita de sare
  • o jumatate de lingurita de oregano
  • o lingurita de boia iute de ardei
  • o jumatate de lingurita de ghimbir
  • o jumatate de lingurita de turmeric

Cum le preparam

Pasul 1: Crestam ciocanelele in 1-2 locuri, pentru a se patrunde mai bine. Le asezam impreuna cu legumele taiate intr-o tava de copt. Poti, pe fundul tavii, sa asezi si o folie de copt. Astfel, esti sigura ca nimic nu se va arde ori lipii de fundul tavii.

Pasul 2: Condimenteaza totul. Adauga sarea, oregano, ghimbirul si turmericul. Nu exagera cu sarea, nu pune mai mult decat ti-am recomandat, te rog!

Pasul 3: Toarna in tava cei 250 ml de apa si acopera tava cu folie de aluminiu. Da tava la cuptor pentru 30 de minute. Dupa cele 30 de minute, indeparteaza folia de aluminiu si mai lasa la copt pentru inca 1 ora! La jumatatea timpului, iti recomand sa intorci pulpele pe partea cealalata.

 

Si totu-i gata! Portia recomandata este de 2 ciocanele si 300 g de legume. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *