Chef Donna Hay ne recomanda o reteta cu gust- Somon in crusta cu chipsuri de cartofi dulci

Am observat ca ori de cate ori aduc in vorba somonul, lumea se grabeste imediat sa traga concluzia ca sunt un gurmand pretentios. E drept, pretul somonului este putin peste media preturilor la peste, insa, asta nu-l face neaparat un produs de lux. Mai ales ca il regasim si in retete foarte simple, deloc simandicoase, ca cea de astazi.

Somonul in crusta cu chipsuri de cartofi dulci constituie o reteta absolut delicioasa, care iti garanteaza nutrienti necesari unei mese complete si hranitoare.

Nu cred ca mai e nevoie s-o spun, insa o voi face- vorbim despre un dish foarte sanatos. De ce? Pentru ca in somon gasim o sursa bogata de acizi grasi Omega-3 si proteine, iar cartofii dulci sunt o resursa sanatoasa de carbohidrati complecsi, cu un indice glicemic simtitor mai redus, fata de cartofii obisnuiti. Ce inseamna asta? Inseama ca alegand cartofii dulci, alegi un nivel de glucoza in sange echilibrat.

Pentru cine se intreaba cine este Donna Hay, aceasta este o autoare de origine australiana, care are la activ 26 de carti de bucate si este gazda unui cooking show numit Fast. Fresh. Simple, care este transmis in peste 17 tari.

Curioase sa aflati secretele acestei retete de somon in crusta cu chipsuri de cartofi dulci? Sa le aflam!

Ingredientele necesare retetei de somon in crusta cu chipsuri de cartofi dulci

  • Sare de mare si piper;
  • 140 de grame de pesmet;
  • 1 legatura de patrunjel tocat;
  • 1 lingura de ulei de masline;
  • 4 fileuri de somon, fara piele;
  • Maioneza (pentru servire);
  • 1 kg de cartofi dulci, curatati si taiati chipsuri (fasii inguste);
  • 40 de grame de unt fara sare, topit.

Cum preparam aceasta reteta

Cum va spuneam la inceputul articolului, vorbim despre o retetea simpla, dar delicioasa. Asta inseamna ca nu ne va fura foarte mult timp prepararea acesteia.

In prima faza este nevoie sa preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius. Intre timp, se ia o tava de copti, pe care o tapetam cu hartie de copt. In aceasta asezam chipsurile de cartofi dulci, pe care ii stropim cu ulei si ii condimentam dupa gust cu piper si sare. Coacerea acestor chipsuri de cartofi dulci tine pana la 30 – 35 de minute. Puteti verifica coacerea dupa culoarea cartofilor, care trebuie sa prinda o nuanta aurie.

In timp ce cartofii se prepara la cuptor, se ia un castron in care se amesteca pesmetul impreuna cu patrunjelul, sarea, piperul si untul. Prin acest amestec vom trece bucatile de somon. Apoi, le asezam frumos intr-o tava de copt si le dam la cuptor timp de  12-15 minute.

La final, bucatile de somon se aseaza alaturi de chipsurile de cartofi dulci si se servesc cu maioneza. Pofta buna!

 

Sper ca reteta de astazi sa fie pe placul vostru! O saptamana buna va doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *