Beneficii mai putin cunoscute ale conopidei si o reteta numai buna pentru dieta

Buna dimineata,

Eu ma declar fan al conopidei! Stiu ca multe persoane aleg sa stea departe de aceasta, pe motiv ca miroase putin cam pregnant atunci cand o fierbi. Insa, eu zic ca acestea-s mofturi, mai ales cand ai de-a face cu un buchet intreg de beneficii.

Pe langa gustul foarte bun, conopida este si un aliment foarte sanatos,care ofera organismului nostru numeroase beneficii. In articolul de azi va voi prezenta 3 dintre acestea beneficii mai putin cunoscute ale consumului de conopida, dar si o reteta numai buna pentru o cina fara prea multe calorii.

 

3 beneficii mai putin cunoscute ale conopidei

1.Are o valoare nutritionala incredibila

Din punct de vedere nutritional, conopida se claseaza in top. Aceasta ne ofera o gama de vitamine esentiale- vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina B6 si, nu in ultimul rand, acid folic sau vitamina B9.

Mai mult decat atat, tot in conopida gasim si Omega3 si vitamina K, proteine, fosfor si potasiu.

2. Este un aliment prielnic in curele de detox

Alegand sa consumi conopida vei face un mare bine ficatului tau. In conopida se gasesc substante prielnice acestuia, care ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Spre deosebire de alte legume din familia sa, conopida excede la volumul de sulforafan si izotiocianat. Diferenta ajunge pana la 70%, iar asta asigura un proces de detox mult mai eficient si de durata.

3. Beneficii la nivel cardiovascular si cerebrovascular

Conopida prezinta proprietati anti-inflamatorii, ceea ce face ca, consumul sa fie prielnic in tratarea si prevenirea problemelor de tip cardiovascular sau cerebrovascular.

Mai mult decat atat, in compozitia conopidei intalnim si alicina. Aceasta substanta s-a demonstrat ca este eficienta in reducerea riscului de accident vascular cerebral.

 

O cina sanatoasa, pe baza de conopida

Asa cum va spuneam, inainte de a incheia articolul de asta, mi-ar placea sa va prezint o reteta delicioasa, pe baza de conopida, care v-ar putea asigura o cina nu foarte bogata in calorii, dar bogata in nutrienti.

Ingredientele necesare pentru prepararea acestei  cine sunt urmatoarele:

– 500 g de broccoli

– 200 ml de chefir

– 2 galbenusuri

– piper negru macinat

– 500 g de conopida

– 50 g de cascaval

– sare

– ulei vegetal

Cum se prepara:

Pentru inceput, este necesar sa pui apa la fiert, cu putina sare, intr-o cratita. In momentul de fierbere, adauta conopida si las-o la fiert pentru 1 minut. Dupa primul minut de fierbere, adauga si broccoliul si lasa la fierb totul pentru inca 1-2 minute. Apoi, scurge apa.

Separat, intr-un bol, se bate bien de tot chefirul impreuna cu galbenusurile, sarea si piperul negru macinat. Pentru a fi mai rapida, iti sugerez sa folosesti un tel si nu o furculita.

Apoi, se ia o forma de copt, pe care o ungi bine de tot cu ulei. In aceasta forma se aseaza conopida si broccoliul, dupa care, pe deasupra se toarna uniform amestecul cu chefir si legumele cu cascaval ras.

Ultima etapa consta in etapa de coacere. Tava se da la cuptor pentru 10-15 minute, la o temperatua de 200°C. Pofta buna! Si pana data viitoare, numai bine si o saptamana frumoasa va dorescu tuturor!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *