Beneficii de sezon rece: extractul de ginkgo biloba

Ginkgo Biloba este supranumit si arborele miracol. Si nu este deloc un titlu nemeritat, caci beneficiile acestuia sunt nenumarate la nivel cardiovascular, de exemplu. In urma unor statisticii s-a concluzionat ca ginkgo biloba este remediul natural numarul 1 atat in Germania, cat si in Franta.

Beneficiile aduse de ginkgo biloba se datoreaza celor 40 de substante active pe care le contine. Extractul de ginkgo biloba se recomanda persoanelor peste 30 de ani pentru un tonus general bun si o capacitatea de memorare fara cusur. Atunci cand se trece de 40 de ani, extractul mentionat este in continuare benefic, lasandu-si amprenta pozitiva asupra circulatiei noastre. Desigur, de beneficiile acestea te bucuri indiferent de varsta, insa dupa pragurile de varsta mentionate, un astfel de supliment devine necesar. Consumat inainte poate face ca acesta sa fie o optiune suplimentara, nu obligatorie.

De ce ni se recomanda sa consumam ginkgo biloba in sezonul rece?

In sezonul rece organismul nostru este expus mai multor factori de risc. De aceea, trebuie sa avem grija sa ne oferim toate armele disponibile pentru o protectie consolidata. Ginkgo biloba este unul dintre elementele esentiale, care fac organismului nostru bine pe perioada sezonului rece. Permiteti-mi sa va prezint numai cateva din beneficiile aduse de consumul de ginkgo biloba in sezonul rece:

  • Are o contributie esentiala in marirerea fluxului sangvin catre creier. Astfel, circulatia sangelui in organism este imbunatatita, oferindu-ne numeroase motive de fericire si calm: scade permeabilitatea capilarelor, se relaxeaza peretii vasculari, se dilata vasele si astfel este sustinuta o circulatie optima a sangelui etc.;
  • Amelioreaza senzatia de maini si picioare rece;
  • Te ajuta sa-ti dezvolti puterea de concentrare si capacitatea de memorare;
  • Consumul de extract de ginkgo biloba te ajuta sa combati radicalii liberi, care sunt responsabili pentru multe rele- imbatranire si o multime de afectiuni. Cum reuseste ginkgo biloba sa faca asta? Prin continutul de flavonoide si terpenoide. Flavonoidele, de exemplu, contribuie la impiedicarea oxidarii colesterolului si a trigliceridelor de pe peretii arterelor.
  • Si nu in ultimul rand, extractul de ginkgo biloba reuseste sa consolideze si eficienta metabolismului.

Pentru a te bucura de eficienta, trebuie sa fii atent la calitatea extractului

Extractul de ginkgo biloba prezinta eficienta numai atunci cand alegi un produs de calitate. Dr. Florin Mitocaru, medic specialist in medicina interna si manager general al unei companii farmaceutice, declara celor de la adevarul.ro ca pentru ca extractul sa ofere beneficii acesta trebuie:

„(…) sa fie in raport 50:1, adica din 50 de kilograme de planta se obtine 1 kilogram de extract. „Aspectul acesta se verifica usor pe ambalajul produsului, e necesar sa verificam dacă scrie <extract de Ginkgo biloba 24% Ginkgoflavone, 6% lactone terpenice > Exista si diferente mai subtile. aUnele extracte pot fi mai pure si in consecinta mai eficiente, iar altele de o calitate mai slaba. Cel mai mult conteaza de unde se obtine extractul de ginkgo biloba“

 

Cam atat si pentru astazi. Sunt curios, cate dintre voi ati folosit pana acum extractul de Ginkgo biloba? Astept sa-mi spuneti in sectiunea de comentarii. Pana data viitoare, va doresc un weekend linistit, fara griji.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *