Am nevoie de un nutritionist?

Nutritionistii se bucura de o mare atentie din partea vedetelor. Oamenii care nu se incadreaza in aceasta categorie, considera acest lucru un moft al celor cu bani. De ce sa dai bani unuia, care sa-ti spuna ce sa mananci si cand sa mananci? La o prima vedere, da, parca pare stupid. Insa, vreau sa stiti ca nu, nu sunt de acord cu aceasta preconceptie. In unele cazuri, nutritionistul este obligatoriu necesar.

Da, cand urmaresti sa dai doar 5-10 kg jos, atunci banii dati pe nutritionist vor fi bani aruncati in van. Poti scapa de acele cateva kilograme cu un program constant de antrenament si un regim alimentar echilibrat, de baza.

Insa, in cazul in care se urmareste scaderea in greutate la grad inalt ( de la 15 kg in sus), atunci recomand sa apelati si la serviciile unui nutritionist specialist. Asta doar pentru ca vreau sa aveti grija de sanatatea voastra si sa nu va supuneti corpul si organismul la tratamente nepotrivite.

In cele ce urmeaza va prezint cateva dintre cele mai importante motive, pentru care recomand sa apelati la un nutritionist specialist.

3 Motive pentru care e bine sa mergi la un nutritionist

1.Stabilirea realista a unei greutati optime pentru tine

Stiu, fiercare dintre voi isi doreste sa ajunga la 50 kg, de parca atunci ar primii un trofeu. Este sanatos sa slabim, cand simtim ca am depasit masura, insa, este crucial s-o facem cu cap si tinand cont de caracteristicile organismului si corpului nostru.

Un nutritionist te ajuta sa stabilesti greutatea optima pentru tine. Cu ajutorul unui cantar cu bioimpedanta, medicul stabileste compozitia corpului tau, fixand numarul kilogramelor de grasime si implicit procentul de grasime din corp. Tinand cont de acest rezultat, impreuna veti stabili cat este nevoie, din punct de vedere medical, sa slabesti. In felul asta, stii sigur ca nu iti vei supune corpul si organismul unor teluri nesanatoase, doar idealiste.

2. Adaptarea regimului alimentar pe nevoile personale

Un lucru pe care il gasesc foarte de folos, cand mergem la nutritionist este ca stim sigur ce ne face bine si ce nu.

Regimul alimentar pe care, in final, medicul specialist ni-l recomanda este concluzia unor investigatii medicale si a unor analize de sange.

Rata metabolica de repaus este investigatia medicala in urma careia se afla numarul caloriilor de care organismul are nevoie in starea de repaus. Aceasta investigatie este importanta pentru ca:

  • pe baza ei medicul stie cate calorii ar trebui sa contina regimul tau de slabit
  • medicul va putea stabili numarului de kilograme pe care il poti slabi intr-o anumita perioada
  • vei afla daca kilogramele acumulate sunt datorate unui metabolism lent

3. Monitorizare constanta

Niciun plan bine pus la punct nu este de succes, daca nu te tii de el, sa-l duci si la bun sfarsit. Cand vine vorba de regimurile pentru slabit, vointa parca ne lasa cel mai repede.

Nutritionistul iti este un real ajutor in cazul asta. Asa cum eu va incurajez la antrenamente, asa si el va va impulsiona sa mergeti mai departe, la controalele regulate. Nutritionistul monitorizeaza in mod constant progresul tau, asigurandu-te ca planul vostru da roade, chiar si cand tu ai impresia ca ai stagnat si nu mai slabesti.

Sper ca acest articol sa va fi raspuns la intrebare. Pentru orice nelamurire, ma gasiti in sectiunea de comentarii. Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *