Afla cum doar in 4 pasi, stresul duce la ingrasare

Nu o data, nu de doua ori, ci de nenumarate ori v-am spus ca sanatatea emotionala are foarte multe de-a face cu sanatatea trupului. Nivelul de stres cu care ne confruntam zi de zi are efecte enorme asupra stilului nostru de viata, dar si asupra felului in care aratam. Cu alte cuvinte, nivelul de stres isi pune foarte mult accentul asupra siluetei noastre. Stresul ingrasa! Si asta sunt sigur ca ati auzit-o de multe ori de-a lungul timpului.

Sa vedem, insa, ce efecte are stresul asupra organismului nostru si cum face sa ne ingrase.

Stresul reduce capacitatea de a te odihni

In momentele de stres amplificat, somnul fie devine nelinistit, fie lipseste. In felul asta, ajungem destul de rapid la un nivel de oboseala crescut. Din cauza oboselii, organismul nostru incepe sa simta nevoia de glucoza. in felul asta, ajungem sa ne confruntam cu pofte. In felul asta, aportul caloric zilnic poate sa depaseasca limitele foarte usor, pentru ca multi cadem prada poftelor.

Nivelul de stres ingrasa prin sporirea secretiei de cortizol

Cortizolul este un hormon, care favorizeaza acumularea de grasime in zona abdomenului. Lucru pe care nimeni nu si-l doreste! Ei bine, stresul este in stransa legatura cu activitatea acestui hormon. Un organism stresat s-a concluzionat ca ajunge sa produca cantitati anormale de cortizol.

Cat despre grasimea de pe abdomen stim ca se mai numeste si grasime viscerala, care se elimina foarte greu. Si nu ca se elimina greu si este inestetica, dar este si foarte periculoasa pentru sanatatea noastra- putand declansa procesele inflamatorii, ajungandu-se, in felul asta, la diabet si afectiuni cardiace.

Adrenalina excesiva cauzata de stres ingrasa

Atunci cand ne confruntam cu un nivel ridicat de stres, atunci si adrenalina ne este crescuta. In momente de adrenaliza accelerata, senzatia de foame este estompata. Insa, odata ce ni se echilibreaza nivelul de adrenalina, senzatia de foame este inzecita. In felul asta, ajungem sa mancam tot mai mult, cu cat suntem mai stresati.

Stresul duce la dezechilibre metabolice serioase

Metabolismul este un sistem declansat de activitatea mai multor hormoni. In momentul in care avem de-a face cu un nivel de stres crescut, activitatea hormonala este data peste cap. In felul asta, din cauza stresului, ajungem, pe langa atatea altele, sa mai avem de-a face si cu un metabolism incet.

Daca vrei sa afli despre efectele negative ale stresului asupra sistemului nostru digestiv, te invit sa citesti si articolul de aici.

O zi minunata va doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *