Afla care este cel mai puternic antibiotic oferit de natura

Nu stiu cate dintre voi stiu asta, dar leurda se claseaza in topul celor mai sanatoase si satioase plante, care ne promite beneficii uimitoare. Este ideala in curele de detoxifiere a organismului si in cele de curatare a sangelui.

La noi, in Romania, leurda se bucura de popularitate inca de pe vremea stramosilor nostri, dacii, care o foloseau cu incredere datorita proprietatilor sale curative.

Leurda cel mai adesea o gasim crescuta in paduri si se remarca prin frunzele late si mirosul foarte asemanator cu cel al usturoiului.

In bucatarie, leurda este folosita pentru asezonarea supelor si mancarurilor de toate felurile. Nu este ciudat nici sa o adaugam in salate. Important este sa o integram in regimul nostru alimentar, caci beneficiile pe care ni le promite nu sunt de refuzat.

Compozitia leurdei

Frunzele de leurda sunt cele care pastreaza toate proprietatile sanatoase ale acesteia. Acestea contin carotenoizi, vitamina A si C, levuloza, ulei eteric complex, saruri minerale de fier, calciu, cupru si fosfor.

Mai mult decat atat, tot in leurda, gasim si alicina- substanta cu proprietati antivirale. Alicina mai este intalnita si in ceapa si usturoi. Dincolo de alicina, leurda se recomanda si printr-un complex de vitamine si minerale, care stimuleaza buna functionare a sistemului imunitar.

In cele ce urmeaza, trecem in revista 4 dintre cele mai importante beneficii ale consumului de leura.

4 Motive pentru care sa consumi leurda

1.Prezinta puternice efecte detoxifiante

Dintre toate legumele care apar in prima parte a anului, leurda este cea mai bogata sursa de antioxidanti. De aceea, este un element de baza in curele de detoxifiere, prezentand proprietati benefice pentru insanatosirea ficatului, a intestinelor si stomacului.

2. In popor mai este cunoscuta si ca antibiotic natural

Fiind o sursa bogata de antioxidanti, minerale si vitamine, leurda este si un bun energizant natural, mai ales cand este consumata in stare naturala, in salate. Datorita continutului ridicat de vitamina C, leurda reuseste sa actioneze benefic asupra sistemului nostru imunitar, consolidandu-l si ajutandu-l sa lucreze la cote maxime. Consumul de leurda ne poate ajuta sa reducem febra, sa vindecam virozele respiratorii si sa combatem tusea.

Nu degeaba se spune ca leurda este un antibiotic natural eficient. Responsabila pentru aceste proprietati ale leurdei este alicina, de care va vorbeam si mai sus.

3. Regleaza tensiunea arteriala

Datorita continutului bogat in substante active, leurda este un aliment care contribuie la producerea anumitor enzime, responsabile cu reglarea si mentinerea in echilibru a tensiunii arteriale.

De asemenea, consumul de leurda are si efecte vasodilatante. In felul asta, sangele circula mai usor, iar tensiunea arteriala se mentine in echilibru.

De aceea, leurda este un aliment des recomandat de medici celor care au probleme cu hipertensiunea.

4. Scade colesterolul

Dat fiind ca leurda contine o serie de substante active extrem de puternice, consumul ei ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange. Pentru rezultatele dorite, se recomanda o cura de leurda de aproximativ 3 saptamani.

Acestea sunt 4 dintre cele mai importante beneficii aduse de consumul de leurda. Va recomand sa o consumati in stare proaspata- in sandvisuri sau salate.

Asta a fost si pentru astazi, pana data viitoare- numai bine! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *