4 Beneficii de care te bucuri daca adaugi ulei de cocos in cafeaua de dimineata

Nimic nu e mai placut, parca, decat sa-ti incepi dimineata cu o cafea calda sau… rece, de ce nu, doar este vara. Si daca esti o iubitoare a cafelei, sansele sa-ti placa s-o bei simpla sunt foarte mari. Insa, daca adaugi ulei de cocos in cafeaua de dimineata, crede-ma, te vei bucura de numeroase beneficii.

Spre deosebire de zahar sau crema, care fac cafeaua sa fie nesanatoasa, uleiul de cocos adauga un plus de nutrienti cafelei. In articolul de astazi vreau sa va prezint 4 beneficii aduse de adaosul de ulei de cocos cafelei de dimineata.

1.Stimuleaza metabolismul

Nu e o noutate faptul ca uleiul de cocos este des intalnit mai in toate dietele pentru slabit. V-ati intrebat vreodata de ce? Pentru ca acesta contine triglicerine cu lant mediu, care influenteaza activ randamentul metabolismului, stimulandu-l.

S-a realizat si un studiu, care a concluzionat ca administrandu-ti zilnic doua linguri de trigliceride cu lant mediu, atunci nivelul consumului de energie creste cu pana la 5 procente. Asta echivaleaza 120 de calorii consumate pe zi. Astfel, studiul a demonstrat ca uleiul de cocos ajuta, cu adevarat, la pierderea in greutate.

2. Consolideaza sistemul imunitar

Cafelei ii lipsesc elementele nutritive. Pana la urma, cafeaua nu este altceva decat o sursa buna de antioxidanti. Uleiul de cocos adaugat in cafea, pe de alta parte, contine acid lauric, care prezinta puternice proprietati antimicrobiene.

Pentru cine nu stie, acidul lauric poate ajuta la tratarea infectiilor virale, incluzand raceala, blisterele febrile, gripa aviara s.am.d.

3. Poate preveni declinul cognitiv

Atat cafeaua cat si uleiul de nuca de cocos contin antioxidanti care contribuie la imbunatatirea sanatatii mentale. Studiile medicale au aratat ca functia cognitiva in cazul pacientilor care au Alzheimer poate fi imbunatatita prin consumul de trigliceride cu lant mediu.

Mai mult decat atat, mixul dintre cafea si uleiul de cocos este extrem de benefic in cazul in care aveti de-a face cu perioade umbrite de anxietate, angoase sau episoade depresive. Sunt studii medicale de specialitate, care au demonstrat ca uleiul de nuca de cocos amelioreaza starile de depresie. Se stie in cazul in cazul starilor de depresie, este important sa consumam suficiente grasimi sanatoase.

Surse de grasimi sanatoase sunt: uleiul de masline, de nuci de cocos, unt de nuci, seminte si avocado.

4. Poate echilibra pofta de mancare

Cresterea aportului de grasimi naturale ajuta la reducerea poftei de mancare. De aceea, daca adaugati ulei de nuci de cocos in cafeaua de dimineata, va ajuta in privinta asta. S-a demonstrat ca atunci cand se consuma ulei de cocos, ajungem sa consumam mai putine calorii.

Asadar, uleiul de cocos adaugat in cafea este un truc benefic atunci cand urmaresti sa scapi de cateva kilograme in plus.

Cum sa adaugati ulei de nuca de cocos la cafea

Daca decideti sa incercati uleiul de cocos in cafeaua de dimineata, haideti sa va spun cum se adauga. In primul rand, moderatia este cheia! Incepeti prin a adauga numai o lingura la o cana de cafea.

Se adauga lingura de ulei de nuca de cocos intr-o cana goala. Pe deasupra apoi, se toarna cafeaua fierbinte si se amesteca bine de tot.

Dupa o perioada, puteti incepe sa adaugati doua linguri de ulei de cocos.

Asta a fost si pentru astazi. Pana data viitoare, aveti grija de voi. 🙂 Saptamana frumoasa va doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *