3 Motive pentru care nu este bine sa mananci pranzul stand la birou

In cazul in care nu lucrati in sistem freelancing, majoritatea dintre voi isi petrec pranzurile la birou sau, cel mult, in jurul biroului.

De multe ori, insa, pranzul se serveste la birou, din cauza lipsei de timp, dar si pentru ca este mai simplu si mai usor. Important este sa serviti masa de pranz, in sala de mese a companiei la care lucrati. Din pacate, multa lume, ca sa economiseasca timp, alege sa serveasca masa chiar la birou, in fata calculatorului, in timp ce finalizeaza, poate, si un task.

Astazi vreau sa va dau 3 motive pentru care data viitoare sper ca masa de pranz s-o serviti in tihna, departe de taste.

1.Sansele sa mananci prea mult sunt mai mici

Atunci cand ramanem pe scaunul biroului si alegem sa si servim pranzul, dar sa fim in continuare atenti si la task-urile de job, avem tendinta de a manca extra. Motivul este simplu! Daca in momentul in care mancam, alegem sa facem si alte lucruri, nu acordam atentie aromelor si texturilor din mancare. Ba mai mult decat atat, organismul nostru nu reuseste sa ” inteleaga” ca mancam, pentru ca toata atentia lui este mai mult focusata pe faptul ca lucram in acelasi timp.

2. Nu-ti va mai fi la fel de repede foame

Fie ca iti verifici mailurile, rasfoiesti o revista sau dai scroll pe Instagram in timp ce mananci, te vei simti mult mai repede infometata dupa. In felul asta, din nou, te expui exceselor- pentru ca vei ajunge sa rontai snack-uri.

In antiteza sunt oamenii care servesc pranzul, cum am mai spus, in liniste. Senzatia de satietate la acestia este de durata.

3. Vei fi mai putin sedentara

In mare parte din cazuri, programul de job este deseori foarte incarcat. Desi, conform legii, exista acea ora de pauza, asta nu inseamna ca putem sa si mancam in ora aia si sa si facem o plimbare lunga dupa .

Asta este cauza numarul 1 pentru cazurile de sedentarism in continua crestere. Astfel, daca ne facem timp ca macar atunci cand servim pranzul sa mergem altundeva decat la masa de birou, nu avem decat de castigat. Ne tinem departe de mancatul impulsiv, ne imbunatatim productivitatea si facem un pas departe de sedentarism.

Asadar, pentru un pranz sanatos va rog, intotdeauna- serviti-l in sala de mese a companiei, fara telefon sau laptop in apropiere.

Va doresc o saptamana minunata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *