2 retete bune si sanatoase, gata in 30 de minute (Reteta de Weekend)

Buna dimineata,

Vremea incepe usor, usor sa seimbuneze, ziua sa se mareasca. Iar asta ne pacaleste organismul ca avem nevoie de si mai multa mancare, pentru energie. Si in felul asta, riscam sa picam in plasa exceselor alimentare. Nu vreau sa va las sa faceti asta, asa ca pentru weekendul asta va recomand doua retete bune de te lingi pe degete, care sunt si atente cu silueta si nici nu va rapesc mai mult de 30 de minute pentru a le prepara. Sa incepem!

Reteta de Weekend: Sandvis cu bacon de curcan, spanac si omleta din albusuri

Este un sandvis consistent, extrem de gustos si foarte rapid de preparat.

Pentru acest sandvis, avem nevoie de:

  • 2 felii de bacon de curcan
  • 1 cana de spanac proaspat, curatat si taiat
  • 1 chifla din faină integrala
  • 2 albusuri de ou
  • 40 de grame de branză cheddar maruntita
  • 1 rosie mica
  • 1 ceapa rosie mica
  • Sare si piper

Cum preparam sandvisul cu bacon de curcan, spanac si omleta din albusuri

V-am spus ca este o reteta care se prepara in nu mai mult de 30 de minute. O sa vedeti ca asa e. Haideti sa incepem prepararea sandvisului!

Prima si prima data ne ocupam de baconul de curcan. Luam cele doua felii si le taiem in jumatati, dupa care le punem la prajit la foc mediu. Odata rumenite feliile de bacon se iau de pe foc si se aseaza pe un servetel de bucatarie, pentru a absoarbe grasimea.

In aceeasi tigaie, in care am pregatit baconul, dam cu putin spray de gatit si ne ocupam de spanac. Il calim bine de tot. Dupa ce spanacul s-a calit, peste el, adaugam albusul de ou, sarea si piperul. Amestecam totul cat mai bine, iar cand ouale sunt gata gatite, adaugam branza. Mai amesteacam putin si gata cu gatitul.

Chifla din faina integrala se taie in doua si se pune la toast. Cand painea e gata se aranjeaza sandvisul- punem ouale cu spanac si branza, apoi feliile de bacon, rosia si ceapa. Pofta buna!

Un astfel de sandvis este ideal pentru un pranz lenes de weekend, cand ti-e pofta de ceva gustos, dar totusi sanatos. Din punct de vedere nutritional, sandvisul vine cu 303 calorii si 12 g grasime.

A zis cineva Pizza? Da, pizza cu ciuperci!!!

Pizza si silueta, de obicei, nu intra in aceeasi ecuatie. Tuturor ne place pizza, insa este cumva o placere vinovata. Norocul nostru e ca exista si variante de pizza light.

Cum adica pizza light? Adica, o pizza cu mai putine calorii, care nu ne ataca silueta de care avem atata grija. O astfel de pizza vreau sa va recomand eu astazi.

Pentru prepararea acestei pizza cu ciuperci avem nevoie de:

  • Aluat de pizza precopt
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de ulei de susan
  • 150 de frunze de spanac spalate
  • 230 9 de mozzarella rasa
  • 200 g ciuperci taiate

Inainte de toate, preincalzim cuptorul la 250 grade. Apoi, ne ocupam de restul. Se ia un bol si se amesteca uleiul de masline cu cel de susan. Aceasta compozitie este folosita ulterior la ungerea blatului de pizza precopt.

Frunzele de spanac, dupa ce au fost spalate, se taie marunt. Dupa ce l-am tocat, il presaram peste blatul deja uns cu ulei. Peste spanac presaram si mozzarella si ciupercile taiate.

Nimic mai simplu, nu-i asa? Acum, se ia pizza aranjata si se da la cuptor pentru aproximativ 8 – 10 minute. Pentru a verifica daca pizza ta e gata, tot ce trebuie sa faci este sa vezi daca s-a topit branza si daca marginile blatului incep sa prinda culoare.

Aceasta este pizza sanatoasa, gata in mai putin de 30 de minute. Chiar daca este mult mai light din punct de vedere nutritional fata de o pizza „obisnuita”, asta nu inseamna ca poti manca o pizza intreaga singura. Tine minte ca numai o felie vine cu 275 calorii si 13 grame de grasime.

Sper sa incercati aceste retete pe weekend si sa-mi spuneti cum vi s-au parut. Pana data viitoare, mentineti-va sanatoase si aveti grija de voi! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *